Vid havet med Brangelina

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om hur det nyligen blev officiellt att en skilsmässa mellan Ben Affleck och Jennifer Garner äger rum efter tio års äktenskap. Idag skriver vi istället om Brangelina, det vill säga om Brad Pitt och Angelina Jolie Pitt som nu båda är bioaktuella med ”By the sea”.

hav vågor vattenDet är faktiskt Angelina Jolie Pitt som själv står för regin i detta drama som sägs i en artikel i DN vara både vacker men olyckligt, samt gåtfullt och vagt. Historien handlar om ett trasigt par som är på semester i södra Frankrike (där faktiskt Brad och Angelina även gifte sig år 2014).

Recensenten i artikeln betonar att dialogen i filmen är knapphändig och att intrigen är vag. Det utspelar sig på 1970-talet och vi är som sagt nere i södra Frankrike, med Brad och Angelina som spelar ett par från New York på semester i Europa. Brad är en författare med skrivkramp och Angelina en före detta dansös med trauman bakom sig. De är vackra tillsammans med oerhört olyckliga, som det ibland också kan vara.

Cigaretter och Serge Gainsbourg

I filmen röks det mycket cigaretter och vattnet är vackert blått, som sig bör på Rivieran.

Serge Gainsbourg står naturligtvis för mycket av filmmusiken. Det är som att befinna sig i ett romantiskt ”Bonjour tristesse”-universum, någonstans mellan lättja och melankoli, där vackra men oerhört sorgsna människor skrider fram genom murriga hotellrum med fransk balkong – DN

Det som vi alla tycker är både kittlande och lite spännande är att det är ett gift par som spelar mot varandra, ett par som har varit just ett par i över tio år. Däremot sägs filmen vara lågmäld så det förslår och ibland på gränsen till trist, vilket dock avhjälps med viss dramatid under den sista kvarten. Men mer om filmen skriver vi inte, eftersom det vore att säga för mycket. Gå istället och se den på bio när den kommer upp och bedöm själv vad du tycker om detta retrodrama i tristessens rökiga förtecken.